Generelle krav ved leasing af bil

Leasing & flexleasing

Leasing er det nye sorte. Mange danskere kører hver dag rundt i biler, som er blevet erhvervet med en flexleasing aftale gennem et af Danmarks mange leasingselskaber. Der er intet, som forhindrer dig i at gøre det samme, og kunne du godt tænke dig at komme til at køre rundt i din drømmebil, er det bare med at komme i gang med flexleasing.

For at komme i gang med flexleasing er der ofte nogle krav som du skal overholde. Først og fremmest skal du selvfølgelig være 18 år. Det er ikke et krav, men det er ligeledes en god idé, at sørge for at tjekke om man rent faktisk har luft i budgettet til en flexleasing aftale. I dag findes der mange hjemmesider, som kan regne ud hvor meget du skal betale om måneden for at få lov til at benytte dig af leasing. Læs mere om fordelene her…

Generelle krav for at blive godkendt til leasing

Når du læser neden under hvilke krav der er til flexleasing, skal du være opmærksom på at det ikke gælder alle leasingselskaber. Nogle selskaber har færre krav, mens andre selskaber har skarpere krav. Det er derfor umuligt at komme med en facitliste, men vi har i stedet samlet de mest generelle krav.

Ofte er der lempelige krav til flexleasing, der er forskellige krav alt efter om det er brugte eller nye biler. Ved brugte biler, kræves det, at bilen kan købes uden afgift. Hvis du gerne vil købe brugte biler uden afgift, kan det være en god idé at kigge i udlandet.

Derudover kan der også være et krav til hvor langt bilen må have kørt, når den erhverves med flexleasing. Dette skyldes, at biler der har kørt langt ofte får skader, og da du ikke skal betale for reparationer ved leasing, skal leasingselskaberne være opmærksomme på at bilerne ikke bare bryder sammen konstant.

Til sidst kan der være nogle krav til at det skal være en autoriseret bilforhandler. Dette gælder selvfølgelig kun brugte biler. Ved nye biler kan der være de samme krav, men det er sjældent nødvendigt, eftersom at nye biler i dag bliver solgt direkte hos producenterne.

Leasingaftales generelle vilkår

Et andet krav ved flexleasing, er leasingaftalens vilkår. Først og fremmest vil du komme til at forhandle om perioden på jeres aftale. Den mest typiske periode er 12 måneder, men alt efter hvor du vil have din aftale, kan du komme til at få en periode på op til 5 år. Hvis du meget gerne vil flexlease hos en virksomhed, som kun tilbyder 12 måneder, kan du altid kontakte dem og høre om de laver en særskilt aftale.

Derefter kan der være diskussion om hvor meget du skal ligge i udbetaling på en flexleasing aftale. Nogle leasingselskaber kræver det samme, som hos en bilforhandler. Andre kræver dog også mindre beløb. Det er dog ikke underligt at se, at leasingselskaber kræver en udbetaling på 20%. Stoler de ikke på dig, vil de ofte kræve et højere førstegangsydelsen på flexleasing aftalen.

Førstegangsydelsen afhænger af prisen på bilen, ligesom om der er nogle hjemtagelsesomkostningerne, der tillægges hvis bilen der bruges til flexleasing aftalen hentes i udlandet.

Det sidste krav er, at leasingvirksomheden skal kreditgodkende dig inden leasing aftalen kan etableres. Har du en sund og fornuftig økonomi, burde dette ikke være noget problem for dig. Derudover må du ikke være registreret som dårlig betaler, når du skal anvende flexleasing.